Povestea căsuței

Între cele 7 coline ale Iașiului, mii de pisicuțe și chiar cățeluși care nu au tras lozul norocos al sorții au nevoie de ajutor constant, dar mai ales de o casă.

Dacă la început a fost vorba despre gesturile unor oameni inimoși care au adus în casele lor pisicuțe grav rănite abandonate în stradă și au hrănit sugari nevinovați cu biberonul, acum ne bucurăm să spunem că am creat o adevărată comunitate. Prin această cale le mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat de-a lungul timpului, fie prin adopția rezidenților noștri blănoși, fie prin foster și biberonat pisoiași, fie prin donații generoase care ne-au ajutat să le asigurăm hrană, dar și tratament veterinar de specialitate, indiferent de complexitatea cazurilor și poveștile care ne-au rupt inimile. Recunoaștem că nu i-am numărat, dar putem garanta prin toate poveștile de succes de adopție pe care le puteți vedea și pe pagina de Facebook sutele de mustăcioare care acum sunt reunite cu stăpâni inimoși și au un „acasă” al lor.

Am strâns în brațe pisoi grav accidentați chiar în apartamentele noastre, apoi am construit și meșterit la un container și o căbănuță undeva pe un câmp lângă Iași, în Ciurbești, iar în prezent peste 200 de pisici se bucură de un adăpst cald pe timp de iarnă și siguranță vara în curtea unei doamne cu suflet mare.

Căsuța Pisicească a devenit refugiu și salvare pentru suflete din toată Moldova, la noi ajungând inclusiv pisici accidentate din Huși și alte localități îndepărtate.

De anul acesta am devenit asociație non-guvernamentală, întrucât avem nevoie constant de soluții de finanțare, și ne dorim să creștem pentru a putea ajuta cât mai multe animale ale nimănui. Anual sunt adoptate în jur de 300 de pisicuțe, dar cum multe dintre ele au probleme serioase de sănătate, ne asumăm să devină rezidenți permanenți ai căsuței, pe care ne-am angajat să îi iubim și îngrijim în timpul pe care-l au rămas.

De aceea, ne dorim să le asigurăm blănițelor condiții și mai bune, pentru a putea continua să-i salvăm, indiferent de bolile de care suferă, pentru a-i reuni în final cu sufletul lor pereche care să le devină stăpân și familie.

Ce își doresc pisicuțele

Noi, fetele din spatele Căsuței, care a început doar ca un gest frumos, dar a crescut acum până la stadiul de organizație non-guvernamentală, ne-am pus mânușile de construcție și ne-am luat inima în dinți. Undeva în Bârnova, aproape de orașul Iași, ne așteaptă un teren de 500mp pe care arhitecții noștri cu mustăcioare ne-au inspirat să-l vedem drept o căsuță cu 15-20 de camere din containere modulare cu pereți sandwich. Pentru a le crește calitatea vieții și șansele la un viitor frumos, ne dorim să investim într-o sursă de căldură pentru iarnă, dar și apă curentă pentru a menține igiena pe tot parcursul anului. Tot la rugămintea pisicuțelor și din experiențele anterioare dureroase de epidemii de viroză feline și alte boli contagioase care ne-au răpit atâtea suflețele din lipsa de spațiu cu posibilitatea de carantinare, ne dorim ca fiecare cameră-container să aibă țarcul ei pentru ca atât puiuții, cotârlicii, băbuțele cât și moșneguții cu lăbuțe să poată ieși la aer. 

 

În total, avem nevoie de 20.000 de euro pentru a cumpăra terenul, containerele, un gard și câteva piese minimale de mobilier. Noi promitem să vă ținem la curent pe pagina de Facebook dar și pe Instagram și sperăm din suflet ca în curând să ne puteți vizita micii prieteni blănoși la o căsuță reală, a lor.

Cum puteți ajuta

Acum că suntem non-guvernamentală, puteți să ne ajutați redirecționând 3% din impozitul pe venit către Căsuța pisicească, și să ajutați astfel la construcția căsuței, dar și la costurile recurente de păpică și tratament, cu care sperăm să nu încetăm niciodată. Cu fiecare leu donat, o pisică are o șansă nouă la (o) viață (mai bună)!

Puteți dona direct și ușor orice sumă folosind acest link ❤️

 

Totodată, pentru iubitorii de pisicuțe care activează în calitate de persoane juridică, avem posibilitatea de a deveni „parteneri” prin intermediul unui contract de sponsorizare. Prin intermediul contractului veți putea redirecționa o parte din impozitul pe profit/venit din suma totală care revine statului. Acești bănuți ne ajută să cumpărăm terenul, materialele necesare pentru construcție, dar și provizii pentru hrană și medicamente atât de necesare blănițelor.

 

Perechile de mustăcioare și lăbuțe vă mulțumesc din suflet și sperăm ca în curând să putem spune:
„Vă așteptăm la noi acasă, la Căsuța Pisicească din Bârnova!”.